Tahvil yenile, ehliyet al, ayağa kalk

Ethereum

New member
Ev
Spor Dalları
Hertha ve Boateng’in planı: bağı uzatın, ehliyet alın, ayağa kalkın

Spor ekonomisti Breuer, Hertha BSC’nin 40 milyon Euro’luk tahvilinin uzatılmasını lisans verilmesi yolunda önemli bir adım olarak görüyor. Ama daha fazlasına ihtiyaç var.


Kevin-Prince Boateng: Hertha BSC’yi kısa süre sonra yeniden güçlü bir kulüp haline getirmeye yardımcı olacak: Kevin-Prince BoatengSebastian Räppold/resim


Siyah zemin üzerine üç kırmızı ünlem işareti bulunan “FML”, Hertha BSC’nin küme düşmesinden dört gün sonra Kevin-Prince Boateng’in ruh hali güncellemesiydi. Cumartesi günü Wolfsburg’da son maçına çıkacak olan profesyonel futbolcu, kendisini Instagram hesabından kamuoyuna duyurdu. “Hayatımı sikeyim” gençlik dilindeki harflerin adıdır.

Biraz daha az dramatik, ama biraz göz kırparak, FML aynı zamanda şu anlama da geliyor: “Bu neden hep benim başıma geliyor?” O sırada Hertha hayran kitlesi tarafından reddedilen kampanyanın aksine: “Deniyoruz. Başarısız olduk. Biz kazandık.” Boateng mesajına daha gerçekçi bir ekleme yaptı: “On kez düşersen, on bir kez kalk.”

Kevin-Prince Boateng yakında Hertha BSC departmanlarında stajyer olacak


Boateng inişten sonra kalktığında ne yapar? Her şeyden önce gençlik kulübünde stajyer olarak çeşitli bölümler hakkında fikir sahibi oldu. 36 yaşındaki oyuncu hazır olduğunda, Hertha’nın ikinci lig lisansı alıp almayacağı sorusu çoktan kararlaştırılmış olmalıydı. Bir ekonomi uzmanına göre, 40 milyon avroluk tahvilin 2025’e kadar uzatılması, Bundesliga futbol kulübünün lisans sürecinde belirleyici ama tek faktör olmayacak.

Köln’deki Alman Spor Üniversitesi Spor Ekonomisi ve Spor Yönetimi Enstitüsü’nden Christoph Breuer, “Bu, gerekli de olsa, önümüzdeki sezon lisans için son kartuşun bir parçası,” dedi. “Benim açımdan alternatif bir hareket yok.” Breuer’e göre Hertha’nın 60 milyon avronun üzerinde bir ödeme açığı var ve bu açığın ikinci lig lisansı alabilmesi için kapatılması gerekiyor.

Anaparanın en az üçte ikisini temsil eden senet sahipleri, 19 Haziran’a kadar uzatmayı kabul etmeli ve karşılığında daha yüksek bir faiz ödemesi alacaklar. Spor ekonomisti, Hertha’nın uzatma olmaması durumunda “bono sahiplerinin yatırdıkları sermayenin tamamını veya bir kısmını kaybetmesine” işaret etmesini bir baskı aracı olarak değil, finans dünyasında normal bir süreç olarak görüyor: ” Kurumsal yatırımcılar, bu bildirimden haberdar olmasalar bile, tamamen başarısız olma riskiyle yüzleşebilmelidir. Bu nedenle, bence, referans, uzatma için onaylanma olasılığını artırmakla ilgili değil.

Finansal davranış araştırmasına dayanarak, Breuer onay bekliyor. Ancak Breuer’e göre, aynı zamanda kredilerin uzatılması konusunda diğer alacaklılarla da görüşmeler yapılması gerekiyor. Ancak tahvil uzatılsa bile, alacaklılara yazdığı mektupta acil yükselme hedefini kurtarılmış olarak belirleyen Breuer, Bundesliga’nın küme düştüğünü görmüyor.