Rolls-Royce’a Türk CEO: Tufan Erginbilgiç bakılırsavine başladı

celikci

New member
İngiliz devi Rolls-Royce‘un CEO’su olarak Temmuz 2022’de Warren East’in yerine atanan Tufan Erginbilgiç için Twitter’dan yapılan açıklamada, “Tufan Erginbilgiç’i Rolls-Royce CEO’su olarak ağırlamaktan memnunluk duyuyoruz. Onlarca yıllık mühendislik ve sanayi deneyimiyle Tufan, yüksek performans ve sonuç sağlayan, kazanan takımların kanıtlanmış bir lideridir” denildi.



Tufan Erginbilgiç kimdir?

Tufan Erginbilgiç, 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği kısmından mezun oldu. çabucak sonrasında sırasıyla 1986’da Boğaziçi Üniversitesi’ndeki MBA programını ve 1989’da da Ohio State Üniversitesi’ndeki İktisat üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı.

BP Avrupa Perakende Operasyonları Başkanlığı vazifesinden daha sonra kârını dört katına çıkararak dal liderliğine taşıdığı Madeni Yağlar Kısmı Dünya Başkanlığı dahil olmak üzere BP’nin farklı iş kollarında yöneticilik durumlarında bulundu. . 2009 yılında Küresel Operasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Erginbilgiç, 2014-2020 yılları içinde küresel yakıtlar, madeni yağlar ve petrokimyasallar alanlarını içeren BP Downstream işinin Genel Müdürü (CEO) olarak bakılırsav yaptı.


Çalışmalarını Londra merkezli sürdürüyor

2011-2018 yılları içinde icracı olmayan üye olarak GKN plc İdare Heyeti üyesi olarak nazaranv yapmıştı. 2020 yılında Küresel Infrastructure Partners’a (GIP) ortak olarak katılan Tufan Erginbilgiç, güç bölümü ve küresel operasyonlara odaklı çalışmalarını Londra merkezli olarak sürdürmekte.

Tufan Erginbilgiç, FTSE 100 üyesi olan DCC plc ve New York Borsa’sında kote CNH Industrial şirketlerinde İdare Konseyi üyesi olarak vazife yapmakta. Tufan Erginbilgiç, Mayıs 2017’den itibaren Surrey Üniversitesi Stratejik İstişare Konseyinde bulunmakta. Tufan Erginbilgiç, 31 Mart 2021 tarihinden itibaren Tüpraş, İdare Konseyi Bağımsız Üyesi olarak misyon yapmakta.