AMD RX 400 ve RX 500 Ekran Kartları Forspoken’ı Çalıştıramıyor

Samuag

New member
Square Enix tarafınca geliştirilen Forspoken, DirectStorage teknolojisini destekleyen birinci oyun olarak çıkış yapmıştı. Enteresan bir biçimde, yeni oyun kimi mimarilerin karşılamadığı 12_1 API ihtiyaçlarına (DirectX 12) sahip. Bu niçinle “Polaris” grafik mimarisini temel alan AMD Radeon RX 400 ve RX 500 serisi ekran kartları bu oyunu çalıştıramıyor.

NVIDIA “Maxwell” mimarisi aslında AMD “Polaris” mimarisinden yaklaşık bir yıl evvel piyasaya çıktı. NVIDIA geçmişte Maxwell tabanlı kartlar için FL 12_1 takviyesi sundu, bu niçinle Forspoken’ı oynamak mümkün. Örneğin geçmişte tanınan olan, artık eski diyebileceğimiz GeForce GTX 970 ve GTX 960’da bahsetmiş olduğumiz DX12 spesifikasyonu mevcut. 12_0 dayanağına sahip olan Radeon RX 480 ve RX 570 üzere ekran kartlarında ise oyun şu anda oynanamıyor.

Reddit kullanıcısı xCuri0, oyun API fonksiyonlarının daha yüksek bir sürümünü gerektirdiğinden, AMD Polaris mimarili ekran kartlarının Forspoken ile uyumlu olmadığını bildirdi. Mimari DirectX12 grafik API’sini desteklese de, Forspoken daha yüksek DirectX 12 özellik seviyesi (DX 12 Feature Level) gerektiriyor.