1. FC Union Berlin, Hertha BSC’nin Bundesliga’ya düşmesinden kısmen sorumlu

Ethereum

New member
Ev
1.Birlik
1. FC Union Berlin, Hertha BSC’nin Bundesliga’ya düşmesinden kısmen sorumlu

Toplu başarısızlık, Hertha BSC’nin küme düşmesine neden oldu. Bu kahramanlar kazadan sorumludur. Seri, Bölüm 2: 1. FC Union Berlin.


1. FC Union Berlin’in profesyonelleri, Ağustos 2022’de Sheraldo Becker’in Berlin derbisinde 1-0 yapmasının ardından kutlama yapıyor – Hertha’dan Jonjoe Kenny kafasını sallıyor. Andreas Gora/dpa


27 Mayıs 2023 Cumartesi: Alte Försterei bir tımarhaneye dönüştü, Union sansasyonel bir şekilde Şampiyonlar Ligi’ne girdi. Aynı zamanda, 230 kilometre daha batıdaki Wolfsburg’da Hertha, Bundesliga’ya VfL’de 2-1’lik bir galibiyetle veda etti. Ne keskin bir kontrast. Sadece birkaç yıl önce, Berlin’deki en büyük iki futbol kulübünün bu gelişimi öngörülemezdi. Şampiyonlar Ligi Berlin’de! Evet, bir şey vardı…

Hertha Berlin, 1997’de Bundesliga’ya uzun zamandır beklenen dönüşün ardından ikinci yılda teknik direktör Jürgen Röber yönetiminde kazançlı Avrupa birinci sınıfına ulaştı. 1999/2000’de, forvet Michael Preetz, orta saha oyuncusu Pal Dardai ve kaleci Gabor Kiraly’den oluşan ekip, AC Milan, Chelsea London ve FC Barcelona’ya karşı oynadı ve uluslararası alanda isim yapma sürecindeydiler.

Köln bodrum olay yeri: VAR, Hertha BSC'ye nasıl zarar verdi?

Köln bodrum olay yeri: VAR, Hertha BSC’ye nasıl zarar verdi?
  • hisseler
Union 1999/2000 sezonunda gerçekte neredeydi? Regionalliga Nordost’ta oynayan takım, rakiplerin isimleri Rot-Weiss Erfurt, Eisenhüttenstädter FC Stahl veya Lok/Altmark Stendal idi. Union sezon sonunda birinci oldu, ancak Bulgar baş antrenör Georgi Wassilew altında VfL Osnabrück’te (penaltılardan sonra 1:1, 8:9) ve LR Ahlen’de (1: 2). Uzun zaman olmuştu.

Unioner’ın sansasyonel yükselişine neredeyse paralel olarak, Hertha’nın yavaş düşüşü gerçekleşti. Onlarca yıldır Hertha BSC, Berlin futbolunun açık ara bir numarası olarak güneşin tadını çıkardı, şehrin güneydoğusundaki Union’a oldukça gülümsüyordu. Hertha taraftarları, eski ormancının evinde ikamet ettikleri için kırmızı beyazlı taraftarlara “orman insanları” adını verdi. Union’ı Köpenick’ten bir mahalle kulübü, kendinizi de başkentte bir kulüp olarak gördünüz.

2011’de 1. FC Union Berlin, şehir şampiyonu unvanını çoktan kutluyordu.


Büyük Hertha, Hertha 2010 ve 2012’de küme düştüğünden beri, Union’ı ilk olarak ikinci Bundesliga’daki düellolara geldiğinde ciddiye aldı. 2010/11’de “Demir” resmi olmayan “Şehir Şampiyonu” unvanını kutladı. Alte Försterei’de 1-1 berabere kaldıktan sonra, Olimpiyat Stadı’nda yabancılar 2-1 kazandı. 2012/13’te Hertha durumu tersine çevirdi, Köpenick’te 2-1 kazandı ve ikinci maçta 2-2 berabere kaldı. Kenti heyecanlandıran bu dört karşılaşmada her iki tarafta da derbi kahramanları doğdu. Tarih yazanlar her şeyden önce iki parlak serbest vuruş uzmanı Torsten Mattuschka ve Brezilyalı Ronny idi. Birkaç yıl boyunca, birinci lig kulübü Hertha, Union en üst kata çıkmayı başarana kadar Berlin futbolunda bir numara olmaya devam etti.

En son 1976/77’de Hertha ile Tennis Borussia arasında (2: 0 ve 0: 2) 2 Kasım 2019’da birinci ligde ilk Berlin derbisinde bile güç dengesi yavaş yavaş değişmeye başladı. 10. maç gününde Union, Alte Försterei’de 1-0 kazandı. Sebastian Polter 87. dakikada penaltı vuruşunu çevirdi. Hertha’nın koçu Ante Covic sözlü gaf yaptı. Pal Dardai için sezon başlamadan önce Covic hedefini açıklamıştı: “Elbette Union’a karşı iki derbi galibiyeti ve bir numaralı derbi Berlin’de!” 0-1’lik yenilginin ardından küstahça şunları söyledi: “Bundesliga 34 maç gününden oluşuyor. ve sadece bir tane değil. Kızgın görünmek istemem ama masaya hızlıca bir göz atın. Hâlâ Birliğin önündeyiz!”

Hertha BSC ve lisanslar için sürekli savaş: hiç bu kadar dramatik olmamıştı

Hertha BSC ve lisanslar için sürekli savaş: hiç bu kadar dramatik olmamıştı
  • hisseler
Hertha 11. ve Union 14. oldu – bir noktayla ayrıldı. İki maç günü sonra Covic işini kaybetti ve yerine Jürgen Klinsmann geldi. Sezon sonunda Hertha BSC (10. sıra) son kez 1. FC Union’ın (11. sıra) önündeydi – ikisi de berabere kaldı, Hertha daha iyi gol farkına sahipti. Hertha, Unioner’a karşı ikinci ayağı 4-0 kazanmıştı.

Sonraki sezonlarda, eski en iyi köpek çimleri nadiren derbi galibi olarak terk edebildi. 2020/21’den bu yana, Union başarıları neredeyse doğal hale geldi. Baş antrenör Urs Fischer’in ekibi, Olimpiyat Stadı’ndaki DFB Kupası’nı dört kez ve ayrıca 3: 2 kazandı. Derbi, Hertha için bir personel katili olduğunu da kanıtladı. 2021/22 sezonunda Hertha, 12. maç gününde Union’a 2-0 mağlup oldu. Sadece bir maç günü sonra ve FC Augsburg ile 1-1 berabere kaldıktan sonra teknik direktör Pal Dardai, spor direktörü Fredi Bobic tarafından kovuldu.

28 Ocak 2023’te Olimpiyat Stadı’nda 0-2’lik bir derbide yaşanan son iflasın ardından Bobic, maçın bitiminden sadece iki buçuk saat sonra görevinden serbest bırakıldı.

1. FC Union Berlin’de bir antrenör, Hertha Berlin’de sekiz antrenör


Kulüp, Birliğin yükselişini tek bir teknik direktör olan İsviçreli Urs Fischer ile başardı. Hertha ise 2019 yazından bu yana sekiz koç çalıştırdı.

1. FC Union Berlin’in doğru yaptığı birçok şeyi Hertha yanlış yaptı (kulüp yönetiminde ve teknik direktörlük pozisyonunda sakinlik ve süreklilik, güçlü transferler, takım ruhunun gelişimi). Artık Union, Hertha’yı sadece sportif anlamda geçmekle kalmadı, kulüp aynı zamanda en çok üyeye sahip. Son zamanlarda, sayılar 53.115 (Union) ila 46.640 (Hertha) idi.

Gerçek şu ki, Köpenick’teki gelişme, Hertha BSC’nin kazasını daha da bariz bir şekilde ortaya koydu ve sahada hızlandırdı. Yine de, Union’da Hertha’nın birinci bölüme hızlı bir şekilde dönmesini umuyorlar. Derbi kentteki herkes tarafından çok özlenecek.