Xbox Game Bar, Yeni Oyun Çubuğu Özelliğiyle Güncelleniyor

Samuag

New member
Insider kullanıcıları, Windows 11 Build 22616 güncellemesiyle birlikte artık Denetim Çubuğu (Controller Bar) ismi verilen bir özelliği test etmeye başladı. Microsoft, bu bilhassa oynanan oyunlara ve oyun istemcilerine kolay erişim sağlanmasını hedefliyor. Yakında kullanıma sunulacak özellik Xbox Game Bar’ın bir modülü olacak.

Bir oyun oynarken Xbox butonu sizi direkt Xbox Game Bar’a ve alıştığınız oyun widget’larına götürecek.

Controller Bar, en son Insider Preview derlemesini çalıştıran Windows 11 bilgisayara denetimci bağlandığında etkin oluyor. Hakikaten en son oynadığınız oyunlara ve sistemde yüklü oyun platformlarına tek bir düğmeyle erişmek mümkün olacak.

Denetim Çubuğu, lokal aygıtınızda oynadığınız en çok üç oyunu gösterecek.

Halihazırda bir oyunda olmadığınızda, oyun kumandanızdaki Xbox düğmesine basarak bu özelliği çağırabilirsiniz. Bir oyunda olduğunuzda ise Xbox düğmesi sizi direkt Xbox Game Bar’a ve oyun widget’larına yönlendirilecek.

Üstte nazaranbileceğiniz üzere, çubuk üzerinde en çok üç oyun görünüyor. Ayrıyeten belirttiğimiz üzere Steam ve Xbox üzere oyun platformlarına buradan ulaşmak mümkün. Şu anda test basamağında olan özellik önümüzdeki süreçte tüm kullanıcılara sunulacak, lakin Windows 22H2 güncellemesine dahil edilip edilmediğini çabucak hemen bilmiyoruz.

• Dev ve Beta Kanallarından birinde olmanız ve en son Insider Preview (Build 225xx) yapısını çalıştırmanız gerekiyor.
  • Microsoft Store’dan Xbox Insider Hub’ı indirin.
  • Xbox Insider Hub’ı açın ve Microsoft Hesabınızla oturum açın. Halihazırda bir Xbox Insider değilseniz iştirak istenecek.
  • Oturum açtıktan daha sonra “Önizlemeler (Previews)”e gidin ve Windows Oyun (Windows Gaming) önizlemesine katılın.
  • Microsoft Store’daki güncellemeleri denetim edin ve Xbox Game Bar’ın en son sürümüne (Sürüm 5.722.5022.0 yahut üstü) sahip olduğunuzdan emin olun.
  • PC’nizi bir daha başlatın (Controller Bar güncellemesinin denetimci için devreye girmesi için bu önemli).
  • Bundan daha sonra yapmanız gereken tek şey denetim aygıtınızı eşleştirmek yahut bilgisayara bağlamak.
  • Ek olarak, bilhassa ilgili Microsoft’a geri bildirimlerde bulunabilirsiniz.