Son dakika! Kılıçdaroğlu: Ben bu ülkenin sıkıntılarına talibim

Muqe

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Samsun’a ziyarete gitti. Bafra’da CHP’ye yeni katılan 600 kişiyi temsilen 11 şahsa rozetlerini taktı. ondan sonrasında partisinin küme toplantısında konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Çok ayrıştık, epeyce kamplaştık. Komşumuzun kimliğini sorgulamaya başladık. Buradan Türkiye’yi çekip çıkarmamız lazım.” dedi. Kılıçdaroğlu, “Ben bu ülkenin beşli çetesine talip değilim. Ben bu ülkenin yoksuluna, problemlerine talibim.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyleki:

Türkiye’nin yeni bir iklime gereksinimi var. Hengameden uzak durmaya, barışmaya, birlikte olmaya, gayret etmeye hepimizin gereksinimi var. Çok ayrıştık, hayli kamplaştık. Komşumuzun kimliğini sorgulamaya başladık. Buradan Türkiye’yi çekip çıkarmamız lazım. Ben Türkiye’de bu iklimi yaratmaya talibim ve kesinlikle yaratacağım.

Vezirköprü ve Bafra’da da bizim oyumuz epey düşük lakin kabahati arayacaksak bizde. Gelmedik, sofranıza oturmadık. Ankara’da laflar ettik. Olmuyor. Olması gereken gideceksin vatandaşın ayağına. Bir sıkıntısı var mı yok mu onu parlamentoya taşıyacaksın. Yeni bir iklim var. Bu iklimin altında hepimiz huzur ortasında yaşamak istiyoruz. Bu iklimi yaratmaya çalışıyorum.

Toplumla helalleşmek istedik. Kusurumuz, yanlışımız var dedik lakin faziletli insan yanlıştan ders çıkaran insandır. O niçinle geldik, beraberyiz.

Samsun’un bizim için ne kadar bedelli bir olduğunu biliyorum. Ulusal Kurtuluş Savaşı içerisinde birinci kıvılcımın yandığı yerdir. Bu bölge bizim açımızdan da bütün dünya açısından da epeyce kıymetli. Zira verdiğimiz gayret bütün mazlum milletlere örnek bir çabaydı.

Yarın 1 Eylül, balıkçılar çıkıyorlar. Onlara ‘Vira’ diyelim. Onlara bereketli günler dileyeyim. Onlarında büyük problemleri var. Ben bu ülkenin beşli çetesine talip değilim. Ben bu ülkenin yoksuluna, sıkıntılarına talibim. her insanın problemlerini çözme konusunda irade ortaya koyarsak bu biçimde ülke gerginlikten kurtulur.

Sorunu bilmek yetmez. Nasıl çözeceğini de anlatmak lazım. Çiftçinin problemini biliyorum. Burada senelerca çalışan şeker fabrikasının kapısına kilit vurulduğunu da biliyorum. 34 yıl daha sonra Türkiye birinci kere şeker ithal etti. Hepsi vardı, çetelere çalıştılar. Beşli çetelerin burnundan getireceğim. Paraları gdolayıyorlar, tamamını getireceğim. Bay Kemal de bunu seyredecek, yemezler. Tamamını geri getireceğim. Benim davam haramilerden bu milleti temizleme, ayıklama davasıdır. O niçinle benim çabam sizin mücadelenizdir.

Çiftçi kardeşim üretiyor. Hollanda toprak olarak Konya’dan küçük lakin tarım ihracatı Türkiye’nin 5 katı. Niçin dışarıdan saman, et, buğday ithal ediyoruz? Evvelden tütün ihraç ediyorduk artık ithal ediyoruz. Bütün bu gerçekleri bilerek sandığa gitmenizi istiyorum. Önyargılarınızdan arınmanızı istiyorum. Çiftçi sana kırmızı mazot vereceğim kardeşim. Denizdeki yata hangi fiyattan veriyorsan çiftçiye de o fiyattan vereceksin. Havza bazlı planlama yapılacak.

Cumhuriyetin kuruluşunda bu ideoloji vardı. TMO, Fiskobirlik, TARİŞ bunun için kuruldu. Batının hükümran güçleri ‘Siz tarımla uğraşmayın’ dediler. Bizde toprakları ekmemeye başladık. Her şey ateş değeri oldu. Pandemi bize tarımın stratejik kesim olduğunu hatırlattı. Gazi Mustafa Kemal boşuna dememiş ‘Çiftçi milletin efendisidir’ diye. Hala biz iktidar sahipleri Mustafa Kemal’in pahasını yeteri kadar anlayabilmiş değiliz.

Kırsalda çalışan bayanların ve gençlerin tamamı sigortalı olacak, primlerini devlet ödeyecek.