Son dakika! Babacan’dan kıymetli açıklamalar

Muqe

Global Mod
Global Mod
Babacan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu biçimde:

“Ülkemiz yol ayrımında. Ya 84 milyon el ele verip özgürleşeceğiz ya da otokrat rejim bu memlekete yeterlice perçinlenecek.

Ya Türkiye’yi daima birlikte bir hukuk devleti yapacağız ya da iktidardaki otoriter iştirakin ülkemizi sefalete sürüklemesine seyirci kalacağız.

Bu baskı rejiminin en epeyce bedelini bayanlar ve çocuklar ödüyor. Çağdaşlık tartışmaları bayanın pozisyonu üzerinden yapıldı, dindarlık bayanın başörtüsü üzerinden anıldı. Bu ipe sapa gelmez ideolojik takıntılar bayan haklarının üzerinde tepinilerek sürdürülüyor.

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılarak hem bayanların kazanımları ellerinden alınıyor tıpkı vakitte ülkemiz Avrupa kurumlarından uzaklaştırılıyor. Bayanların tüm hak ve özgürlüklerini savunuyoruz.

Sayın Erdoğan ve Bahçeli’ye sesleniyorum buradan: Gençler buldukları birinci fırsatta kendilerine öbür ülkede hayat kurmak, Türkiye’den kaçmak istiyorlar. Buna var mı bir yanıtınız diye soruyorum size.

‘Gençler toplumsal medyada fikrimi deklare ettiğımda ileride iş bulamamaktan korkuyorum’ diyor. Var mı buna bir yanıtınız diye soruyorum. Gençlerin gözünün içine bakarak bu sorulara karşılık verin.

Gençler, ‘Harçlıklarımızla sokağa çıkmak, bir kafede oturmak, sinemaya gitmek mümkün değil artık’ diyor. ‘Onca yıllık emeğim mülakatlarda çöp oluyor, torpil yoksa iş yok’ diyor. Var mı buna bir yanıtınız?”

Gençlere gasp edilen haklarını iade etmeyi vaat ediyoruz. Bu baskı ortamı gençleri boğuyor. Gençler yurtdışına kaçmanın yolunu arıyor. Sabah akşam beka diyorlar. Bir ülkenin gençlerinin o ülkeyi terk etmesi kadar büyük bir beka sorunu olabilir mi?