MHP’li isim, CHP’li lidere taziye ziyaretinde bulununca nazaranvden alındı

Muqe

Global Mod
Global Mod
Zonguldak MHP’de, Aile, Bayan ve Engellilerden sorumlu Lider Yardımcısı olarak vazife yapan Mevlüde Yalçıner, yaklaşık 8 ay evvel eşini kaybeden CHP Merkez İlçe Lideri Ebru Uzun’u 30 Mart’ta makamında ziyaret etti. Ziyaretinin akabinde Uzun, bir arada çekindikleri fotoğrafı toplumsal medyadan paylaştı.

Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre; MHP’liler fotoğrafa reaksiyon gösterince, MHP Vilayet Lideri Varol Demirköse, yaklaşık bir hafta daha sonra hiç bir açıklama yapmadan vilayet idare konseyi üyelerinin haberleştiği WhatsApp kümesinden Yalçıner’in bakılırsavden alındığını yazdı.

MHP’Lİ YALÇINER’DEN AÇIKLAMA

Vilayet Lideri Demirköse’nin yaptığının onur kırıcı bir davranış olduğunu vurgulayan Yalçıner, şunları söylemiş oldu:

“2 yıl öncede bayan kolları başkanlığı yaparken nazaranvden alındığımı gazetelerden öğrenmiştim. Artık bir daha birebir uygulamaya maruz kaldım. söylemiş olduklerine nazaran bu fotoğraf Genel Merkeze gönderilmiş. Lakin ben inanmıyorum. Büsbütün keyfi bir uygulama. Zonguldak küçük bir yer ve herkes birbirini tanır. Ebru bayanı, siyasete girmedilk evvel de tanıyordum. Pandemi niçiniyle başsağlığı ziyareti yapamamıştım. Bunun için ziyaretine gittim.

Farklı partilerde, farklı siyasi görüşe sahibiz diye düşman mı olmamız gerekiyor. Bunlar bizim görüşmemize mahzur değil. Partimle bir sıkıntım yok ancak bu haksızlık ile sonuna kadar gayret edeceğim.”

CHP’Lİ UZUN’DAN AÇIKLAMA

Mevlüde Yalçıner’in kendisini ziyaret etmesi niçiniyle bakılırsavinden alınmasına reaksiyon gösteren CHP Merkez İlçe Lideri Ebru Uzun şunları söylemiş oldu:

“MHP Vilayet Lideri Varol Demirköse’nin, idare şurasında Bayan ve Engelli Siyasetlerinden sorumlu Vilayet Lider Yardımcılığı misyonunu yürüten sayın Mevlüde Yalçıner’i şahsıma yapmış olduğu nezaket ziyareti sebebiyle misyondan almış olduğunu üzülerek öğrendim.

Biz siyaseten rakip ve karşı görüşleri savunan beşerler olabiliriz ancak birbirimizin düşmanı değiliz. Birebir kentte, tıpkı kaldırımlarda yürüyen, birebir havayı soluyan insanlarız. Birbirimizin âlâ ve makûs günlerinde yanında olmamız kadar insani bir durumu yadırgayan ve bunu siyaseten rakip eksiltme materyali yapan Varol Beyefendisi kınıyorum.

Kendi egosunu tatmin etmek için koltuk işgal eden Varol Beyefendi üzere siyasi figürlerin azalarak bitmesi hem Zonguldak siyasetinde, hem insani bağlarımızda seviyeyi yükseltecektir. İçinde bulunduğumuz şu mübarek günlerde, kendisine insanlıktan nasibini alması için dua edeceğim.”