Memleket Partisi Genel Lideri İnce’den üretime dayalı tahlil önerisi

Muqe

Global Mod
Global Mod
Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce, Yalova’nın Kazımiye köyüne ziyaretler gerçekleştirerek açıklamalarda bulundu.

Ucuz üretim olmadan ucuz besin yenilemeyeceğini belirten İnce, birtakım besin mamüllerinde sabit fiyat uygulamasına geçileceği tezlerine değinerek “KDV indirimi nasıl işe yaramadıysa bu da işe yaramayacak. Şayet çiftçiye sabit fiyatla yem verirsen ette de sabit fiyata gidersin. Sabit fiyatla gübre, ilaç, yem, mazot verirsen sabit fiyat uygulaması olur.” diye konuştu.

”ÇÖZÜM, ÜRETMEKTE, ÇİFTÇİYİ VE KÖYLÜYÜ DESTEKLEMEKTE”

Üretime dayalı problemlere ait tahlil tekliflerini sıralayan İnce, “Çözüm, üretmekte, çiftçiyi ve köylüyü desteklemekte. Şayet ucuz et yemek istiyorsak geçen gün neler yapacağımızı anlattım. Ucuz zerzevat meyve yemek istiyorsak da çiftçiye yakıt dayanağı vermek lazım. Seraları yaygınlaştırıp taşıma masrafını azaltmak lazım. Yani siz maydanozu, dereotunu, ıspanağı 500 kilometre taşırsanız onu ucuza yiyemezsiniz. Büyükşehirlerin, metropollerin kenarları zerzevat üretim merkezleri olması lazım. Bu olmadığı sürece olmaz.” dedi

”ZENGİN TOPRAKLARIN YOKSUL ÇOCUKLARI OLMAK BİZE YAKIŞMIYOR”

İnce, seracılığın yaygınlaştırılması gerektiğine işaret ederek “Modern akıllı seralar kurmamız gerekli. Yapay aydınlatma, ısıtma ve soğutma teknolojilerini verimli kullanarak randımanı yüzde 100’a yakın oranda arttırmamız mümkün. Bütün bunlar imkan dahilindedir. Türkiye 300 milyona bakacak kapasiteye sahip bir ülkedir. Güçlü toprakların yoksul çocukları olmak bize yakışmıyor.” tabirini kullandı.