Karamollaoğlu’dan iktidara: Gelin dorukta bırakın zira bu yolun sonu uçurum

Muqe

Global Mod
Global Mod
Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına değinen Karamollaoğlu, “Türkiye epey seçim geçirdi lakin bugünkü üzere yalnızca adaylar üzerinde durulan bir seçime hiç rastlamadık. Onun için biz diyoruz ki adayın isminin açıklanmasına daha vakit var” dedi.

İktisat üzerinden iktidarı eleştiren Karamollaoğlu, ”Dış borçlar ve faiz ödemeleri de; sayenizde 20 yılın tepesinde. Gelin bu işi dorukta bırakın. Gelin daha dazla zorlamayın. Zira bu doruğun sonu uçurum, sonu felakettir. Hem millet birebir vakitte sizin için” dedi.

Karamollaoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu biçimde:

‘MİLLET PORSİYON KÜÇÜLTÜP ÖĞÜNLERİ AZALTIYOR’

”Ülkemiz her istikametten kutuplaşma ortamına girdi. Toplumsal kutuplaşmadan farklı olarak bir de ekonomik kurallar bakımından kutuplaşan bir Türkiye ile karşı karşıyayız.
Ülkemiz şu an iki kutba ayrılmış durumdadır. İki farklı toplum kesiti, iki farklı hayat görüyoruz. Bir tarafta kamu kaynaklarından beslenen, birden çok kurumdan maaş alan “tuzu kuru”lar…

Öbür tarafta ise yoksulluk hududunun 15 bini geçtiği bir devirde; 4 bin küsür lirayla konut geçindirmeye, 650 liralık KYK bursuyla günde bir öğün yemek yiyerek hayatta kalmaya çalışan, masraflarını karşılayamadığı için okulu bırakmak zorunda olanlar, gün be gün fiyatları artan temel tüketim hususlarına ulaşamayıp sofrasına tuz koyamayanlar var.

Bir tarafta sırça köşklerine kapanıp, köşkün ortasındaki samimiyetsiz ve gerçek dışı fısıltılardan gayrı seslere kulaklarını tıkayan iktidar ve iktidar yanlıları. Başka tarafta ise; her geçen gün artan hayat pahalılığı niçiniyle sesini iktidara duyurmaya çalışan, geçim kederiyle boğuşan milyonlar var.

Bir tarafta lüks, şatafat, gösteriş ve israf; öteki tarafta yoksulluk, fakirlik, açlık, sızlanma ve feryat var.

‘İNSANIMIZIN HAYAT KALİTESİ HER GÜÇEN GÜN TÖRPÜLENİYOR’

Daha dün, “sadece 6 ayda, cari açığı kapatacaklarını vadeden” türkülerek söyleyerek, Türk Lirasını pula çeviren Erdoğan iktidarının yol açtığı ekonomik yıkım insanımızın hayat kalitesini, yaşama sevincini her geçen gün törpülüyor.

Enflasyonun üzerine akaryakıt dökerek Türkiye’yi adeta bir yangın yerine çeviren iktidar ve ortakları ülkemizin büyüdüğünü söyleseler de vatandaşın kursağına giren ekmek her geçen gün küçülüyor.

Beşerler her geçen gün biraz daha geriye giden bir ömür kalitesine mahkum ediliyorlar.
Geçinebilmek için yemek öğünlerini azaltanların sayısı yüzde 50,3.

Vatandaşlarımızın yüzde 31,9’u geçinebilmek için vakit zaman aç kaldıklarını söz ediyorlar. Yüzde 61,8’i et yemeyi bırakmış, yüzde 57,9’u artık daha az çamaşır yıkıyor, yüzde 62,5’i özel araçlarını kullanmayı bıraktığını söylüyor.

‘ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİMİZE KULAK VERELİM’

Bir de üniversiteli gençlerimize kulak verirsek, durumun vehametini fazlaca daha net görürüz diye düşünüyorum.

Bir üniversite öğrencisi gencimiz şu satırlarla sıkıntısını anlatmış; “Beslenmeyi iki öğüne düşürdüm. Gece yatağa aç giriyorum. Yurt dağın başında ancak yürüyerek gidip geliyorum. Her gün hazır su alamayacağımdan musluktan klorlu su içiyorum..”

Bir diğer evladımız; “Alışveriş yapmıyoruz, dışarıda yemek yemiyoruz, her yere yürüyerek gidiyoruz. Mümkün olduğu kadar yurttan dışarı çıkmıyoruz; zira çıkarsak cebimizdeki para zaten uçacak. Bir pantolon 300 lira olmuş. Kendimi hiç bu kadar mutsuz, depresif, yorgun hissetmemiştim ömrümde..” demiş.

Bir oburu ise; “Okul yemekhanesi haricinde yemek alamıyorum. Haftasonu kapalı olduğu için konutta makarna-bulgur ile geçiştiriyorum. 3 aydır yumurta yemedim..” diyor.

Bu tabirler gösteriyor ki; beşerler geçinebilmek için yiyecekleri yemekten kısar hale geldiler. İktidar ve ortakları kendi etraflarının “nimetlerini” büyütürken; halkımız geçinebilmek için porsiyonları küçültüyor, daha da üzücü olanı ise artık öğün atlıyor.

‘HİÇBİR AMACINI TUTTURAMAYAN İKTİDAR, HER GÜN YENİ BİR TARİH VERİYOR’

İşte bu tablo; “rekabetçi kur siyasetinin Türkiye’yi prangalarından kurtaracağını ve Türkiye’ye yeni kapılar açacağını” söyleyen Erdoğan’ın kitabından diğer bir şey değildir.

Yalnızca birinci 2 ayda cari açık geçen yıla oranla yüzde 186 arttı.

Enflasyon birkaç ay ortasında azalacaktı. Yılın 3. ayında, yani daha şimdiden yüzde 61’e çıktı.

Eylül ayında açıklanan Orta Vadeli Program’daki dolar kuru ve enflasyon maksadını 6 ayda sollayan; iktidar, artık bize “2023 daha sonrasında Türkiye’yi bu krizden çıkarabileceğini” söylüyor.

hiç bir gayesini tutturamayan iktidar, her gün yeni bir tarih veriyor ne yazık ki. Beceriksizliklerini örtbas etmek için başvurmadıkları yol ve telaffuz yok.

“Enflasyonun sırf Türkiye’de değil; dünyada da genel bir sorun” olduğunu yenidenlamayı da alışkanlık haline getirdiler.

“Sadece bizde değil, tüm ülkelerde enflasyon var” diyorlar. Fakat dünyanın hiç bir ülkesinde, yalnızca bir senede enflasyon bu biçimdesine süratli artmıyor. Ayrıyeten onlar da bal üzere biliyorlar ki; Türkiye, OECD ülkeleri içinde enflasyon şampiyonu.

‘DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BU TÜRLÜ BİR İKTİDAR YOK’

Türkiye’ye en yakın ülke Litvanya’nın enflasyonu yüzde 12; OECD ortalaması ise yüzde 7.7. Türkiye yüzde 61 enflasyonla; Estonya’yı 5’e, OECD ortalamasını 8’e katlamış bulunuyor. Euro bölgesindeki enflasyon ortalaması ise yüzde 5,9.

Dünyanın her yerinde enflasyon olabilir; lakin dünyanın hiç bir yerinde bir yılda enflasyonun bu biçimdesine süratli arttığı öbür bir ülke yok ey iktidarda bulunanlar.

Dünyanın hiç bir yerinde sizin üzere gerçeklerle, matematikle, iktisatla bile isteye arbede edip; ülkesini hiperenflasyona sürükleyen bir iktidar yok.

Dünyanın hiç bir yerinde 20 yıl boyunca iktidarda kalıp, krizin sorumlusu başkalarıymış üzere cürmü rakiplerine atan ve “daha yeni başlıyoruz, bu işi çözeceğiz” diyen pişkin bir iktidar yok.

Dünyanın hiç bir yerinde AK Parti ve Cumhur ittifakına emsal bir idare anlayışı olmadığı için, bizdeki üzere yüksek enflasyona da rastlanmıyor haliyle.

‘GELİN DORUKTA BIRAKIN’

İktidarın anlattığı masallar ve hayaller ile gerçekte yaşattığı hayatlar içinde uçurum var. Hayalde; iktisadı en kuvvetli 10 ülke ortasına girecektik. Gerçekte; enflasyonu en yüksek 10 ülke ortasına girdik.

Hayalde; tek haneli işsizlik ve enflasyon sayıları olacaktı. Gerçekte; 3 haneli enflasyon sayıları ve her geçen gün sayıları artan işsizler ordusu.

Hayalde; güzeller içindeki ligde dorukta yer almak… Gerçekte; olumsuz istatistikler ve sıralamalar listesinde daima dorukta bulunmak. Enflasyon 20 yılın tepesinde, artırımlar 20 yılın doruğunda, cari açık 20 yılın doruğunda.. Dış borçlar ve faiz ödemeleri de; sayenizde 20 yılın doruğunda. Gelin bu işi dorukta bırakın. Gelin daha dazla zorlamayın. Zira bu doruğun sonu uçurum, sonu felakettir. Hem millet tıpkı vakitte sizin için.

BİZİM ADAYIMIZ KİM OLACAK?

Şu sıralar seçimlere daha bir yıldan fazla bir vakit bulunmasına karşın; bir adaylık tartışması sürüp gidiyor. Aday şu mu olacak bu mu olacak. niye? Zira sorunların tepeye çıktığı bu vakitte dikkatleri öbür bir tarafa çekmek, gerçeklerin üzerini örtebilmek için. Türkiye, hayli seçimler geçirdi ancak bugünkü adaylar üzerinde bu kadar durulduğu bir periyodu yaşamadık.

Adayın isminin açıklanmasına daha vakit var; “fakat nasıl bir aday olmalı” derseniz işte kriterlerimizi açıklıyorum. Aday bu kriterlere uygun olarak belirlenmeli ve belirlenecektir.

Bizim adayımız;

-Kutuplaştırıcı değil, kucaklayıcı olacak.

-Bizim adayımız ayrıştırıcı değil, birleştirici; ötekileştirici değil, uzlaşmacı olacak.

-Kuvveti değil, hakkı ve adaleti üstün tutacak.

-Menfaati değil, hizmeti temel alacak.

-Kapısını herkese açık tutacak, mutlaka partizanlık yapmayacak.

-“Ben ne istersem yaparım” demeyecek, istişareye her daim ehemmiyet verecek.

-Asla emanete ihanet etmeyecek! Devletin hazinesine yetim hakkına sahip çıkar üzere sahip çıkacak. Çalmayacak, çaldırmayacak!

-Yolsuzluğa yandaşlığa, yalakalığa, yağmaya ve yasağa müsaade vermeyecek.

– İhalelerde şeffaf, denetlemede son derece titiz olacak. Farklı fikir ve kanılara prestij edecek, güzelimize gideni değil güzelimize gitmese de gerçek olanı yapacak.

– Etrafın, tarihin, kıyıların, yeşil alanların talan edilmesine asla müsaade etmeyecek. Türkiye’yi kısa bir vakitte normalleştireceğiz.

BİZ ŞAHISLARIN DEĞİL PRENSİPLERİN ÇABASINI VERİYORUZ

Bir sefer daha söylüyorum. Biz bireyler üzerinden değil, prensipler ve prensipler üzerinden siyaset yapıyoruz.
İktidarı değil, bozulan nizamı değiştirmek için uğraşıyoruz. Yoksa sistem motamot devam ettikten daha sonra; Ahmet gitmiş, Mehmet gelmiş, A Partisi gitmiş, B partisi gelmiş bir manası olmaz. Biz bireylerin değil, sistemin alternatifiyiz.

Bu süreci de şahıslar, partiler üzerinden değil prensipler üzerinden yürütüyoruz ve yürüteceğiz. Kimse merak etmesin. Bu ülke için en gerçek kararları almaya uğraş edip, en hoş adımları da birlikte atacağız inşallah.

‘PAKİSTAN HALKI KENDİ KARARINI KENDİ VERMELİDİR’

”Pakistan’da yaşanan son gelişmelere de temas ederek toplantımızı tamamlamak istiyorum. Parlamento’da yapılan güvensizlik oylaması kararı Başbakan İmran Han ve hükümeti düştü, yerine Şahbaz Şerif seçildi.

Pakistan kendi iç hukukuna nazaran bir müddetç işletti ve yeni seçilen hükümet yemin ederek nazaranvine başlayacak. Bizim için değerli olan dost ve kardeş Pakistan’ın barış, huzur ve istikrarıdır. Bu amaçlara hizmet etmeyen hiç bir adım Pakistan’ın lehine olmaz.

Umarız ve dileriz ki; bu yaşananlar D-8’in kıymetli bir üyesi olan Pakistan’ın meselelerini aşmasına, geleceğe daha itimatla bakmasına ve hem bölgesinde birebir vakitte dünyada barışın inşasına katkı sunmaya devam etmesine vesile olur.”