Intel, Arc Ekran Kartı Üretiminde Problemler Yaşıyor

Samuag

New member
Intel, giriş düzeyi için bile olsa yeni jenerasyon Alchemist GPU’larını taşınabilir platforma taşımayı başarmıştı. Orta ve üst düzeye hitap eden yongalar için hala hiç bir haber yok. Öte yandan masaüstü platforma gelelim. bir daha alt segment bir kart olan Arc A380 sırf Çin pazarına özel olarak satışa çıktı. Eserler hala küresel pazara yayılmış değil ve yeni modeller için bekleyiş hala sürüyor.

Igor’s Lab‘in yakın kaynaklarına nazaran Intel’in başı yaklaşmakta olan Arc Alchemist harici masaüstü ekran kartlarıyla kaygıda. Anonim kaynaklardan gelen bilgilere göre, üretim ortakları Alchemist kartlar kelam konusu olduğunda utangaç davranıyor. NVIDIA ve AMD tabanlı kartlar üreten birfazlaca şirket var ve ekran kartlarının fiyatları her geçen gün düşüyor.

Arc harici GPU’ları pazara yaymak isteyen Intel, üretim ortaklarına çeşitli tekliflerde bulunuyor. Teknoloji devi, söylentilere nazaran üretim ortaklarına OEM’lere ve sistem entegratörlerine kart göndermesi için tekliflerde bulundu. Olağanda GPU’lar direkt tüketicilere ulaşmakta. Bu iş modeli ise tabiatı gereği daha düşük kâr oranları getiriyor.

Son olarak, büyük üretim ortaklarından en az birinin kalite telaşları niçiniyle Arc üretimini durdurduğu belirtilmiş. Ayrıntılar çabucak hemen ortaya çıkmış değil, lakin yakın vakitte daha fazla bilgi edinmeyi bekliyoruz. Bahsi geçen süreçle ilgili resmi bir açıklama bulunmasa da, net bir şey var ki Intel’in Arc Alchemist ailesi hayli gecikti.