İmamoğlu: Bizim devrimizde bayan yönetici sayısı 3 kat arttı

Muqe

Global Mod
Global Mod
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, 8 Mart Dünya İşçi Bayanlar Günü’nü, kentte bakılırsav yapan bayan muhtarlar ve İBB Meclisi’nin bayan üyeleriyle kutladı.

Belediyenin Saraçhane’de bulunan ana yerleşkesinde yer alan Meclis Salonu’ndaki buluşma, İBB tarihinin birinci bayan Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan’ın sunumuyla başladı.

Arslan, sunumunda kentteki 962 mahalle muhtarının yalnızca 146’sının bayan olduğunu ve İBB Meclisi’ndeki bayan üye oranın da yüzde 17,39 olduğu ayrıntılarını paylaştı. vazifeye geldiklerinde İBB’deki bayan yönetici ve çalışan istihdamının epey düşük düzeylerde olduğunu hatırlatan Arslan, bu kapsamda yaptıkları çalışmaları anlatarak şunları söylemiş oldu:

“Kadınların güçlenmesi, bayanın sesinin duyulmasıyla olur. bayanın sesini duyan bir idare olarak, bu sese aracılık eden siz bedelli muhtarlarımız ve meclis üyelerimizle, ‘adil İstanbul’ temelinde dayanışmayla, bir ortada çalışmak dileğiyle Bayanlar Günü’nüz kutlu olsun.”

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ise “hanımın alkışı, beşere güya evvel bir anne takdirini hatırlatıyor. elbette çocuğu dünyaya getiren annenin emeği bir evlatta fazlaca büyüktür. ötürüsıyla bir evlat da ‘önce anneme mahcup olmayayım’ duygusu taşır, en azından benim için öyle” dedi.

İmamoğlu, şunları söylemiş oldu:

BİZİM DEVRİMİZDE BAYAN YÖNETİCİ SAYISI 3 KAT ARTTI

“Bizim devrimizde, İBB bünyesinde bayan yönetici ve çalışan sayısında 3 katı bir artış oldu. Hepinizi sevgiyle, hürmetle selamlıyor, 8 Mart Dünya İşçi Bayanlar Günü’nüz şimdiden kutlu olsun diyorum. Bayan muhtarların, lokal demokraside toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ismine kıymetli bir misyonu var. kimi vakit, kimi imgeler hepimizi fazlaca rahatsız ediyor. Bu İstanbul’da olsun, Türkiye’nin rastgele bir kuruluşunda, kurumunda ya da bir buluşma anında olsun, masanın etrafında buluştuğumuzda, kimi vakit 30-40-50 kişilik heyetlerin olduğu yerde tek bir bayan nazaranmemek sahiden ıstırap verici. Orada alınan kararlar, ortaya konan tespitler sübjektif kalır. Yani gerçekçi de olmaz.

ORADAN BARIŞ SIKINTI ÇIKAR

Bayanların aktif konumda eşit olarak yer aldığı ortamlarda, hakikaten dünyanın daha huzurlu, daha yaratıcı ve daha barış ortasında olacağına da inanıyorum. Etrafımıza baktığımızda, bir savaş yaşıyoruz şu anda, savaşı izliyoruz. Hepimizi derinden üzüyor. Şu anda savaşın iki tarafı olarak, Rusya ve Ukrayna’yı temsilen bir masa kuruldu. Fotoğrafını görmüşsünüzdür. O masada hiç bayan yok. Oradan barış sıkıntı çıkar hakikaten. Toplumları kimi vakit çatışmaya sürükleyen noktada da bayanların eksikliği vardır. Bayanların o düzenekteki varlığı, hakikaten barışı ve huzuru güçlendirir. Bu eksik kalan tarafı tamamlamak hepimizin sorumluluğunda.

SİZİ, BİZİ BOŞ İŞLERLE UĞRAŞTIRANLARI UMURSAMAYIN

16 milyon İstanbulluya hizmet etmekten büyük bir onur duyuyorum. Dünyanın en gururlu, en onurlu vazifelerinden bir tanesi hoş İstanbul’a hizmet etmek. Dün Süleymaniye ve Yerebatan Sarayı’nı ziyaret ettik. Ziyaret sırasında iştirakçilere ‘Ne kadar büyük bir medeniyetin bugünkü temsilcileri olduğumuzu lütfen hissedin’ dedim. Onun için sizi, bizi kimi vakit boş işlerle uğraştıran, boş gündemlerle uğraştıran, çarpıştıran, arbede ettiren şahıslar olabilir. Kelamlar olabilir. Bu kelamların sahipleri de olabilir. Umursamayın, görmeyin. Bu millet, bu medeniyetlerin üzerinde sorumluluk almış bir millettir. Asildir. Akılla, bilimle, gerçek mevzularla, kadın-erkek fırsat eşitliğiyle, bu ülkenin çocuklarının âlâ yetişmesiyle, kız çocuklarının daha da âlâ yetişmesiyle meşgul olması gereken bir millettir. Boş işlere koşacak millet değildir. 16 milyonluk kentimize hizmet ediyorum. Sizler de bu kentin o kılcal damarlarındaki etkin, cıvıl cıvıl yönetici kadınlarısınız. Sayısı artmalı tahminen de. Gün gelecek, bu Meclis’in sandalyelerinde, şu gördüğünüz boş koltukları yalnızca erkekler dolduracak. bu biçimde bir ortamın İstanbul’a epeyce düzgün geleceğini düşünüyorum. Eşitliğin, ahlaklı, adaletli ve yaratıcı bir ortamın, o istikrarın bu kente düzgün geleceğini düşünüyorum.”