Destici’den reaksiyon çeken Anadolu Fest açıklaması: Haram olan şeylerle ile ilgili şerhimiz var

Muqe

Global Mod
Global Mod
Eskişehir Valiliği 12-15 Mayıs’ta yapılacak Anadolu Fest öncesi açık alan etkinliklerini iptal etti. Valilik öne sürülen nedeninde ‘Huzur ortamının sağlanması ve asayişin korunması’ öne sürüldü.

Bir gazetecinin sorusu üzerine, Eskişehir Valiliği’nin Anadolu Fest öncesi kentteki toplu aktiflikleri 15 gün müddetle yasaklama sonucunı kıymetlendiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Lideri Mustafa Destici, reaksiyon çeken bir açıklamada bulundu.

‘HARAM OLAN ŞEYLERİN FESTİVALİ’

T24’ye yer alan habere bakılırsa; valiliğin bu mevzuda aldığı sonucun hakikat ve yerinde bir karar olarak gördüğünü belirten Destici şöyleki konuştu:

“Müzik şenliği, sanat ismi altında bizim ahlakımızla, meşrebimizle, inancımızla, kültürümüzle uygun olmayan, gayri ahlaki diyebileceğimiz davranışları ortasında yoğunluklu olarak barındıran bu çeşit faaliyetlerle ilgili şerhimiz var.

Herkes tahminen bunu açıkça söyleyemeyebilir ancak ben açıkça söylüyorum, daha net söyleyeyim: Müzik şenliği ismi altında, şarap, bira şenliği, ne bileyim bu biçimde haram olan şeylerin ya da davranışların sergilenmesi olağanmış üzere güya orada iki günlük bir özgür bölge bu manada oluşturuluyor üzere bir tertibi şahsen memleketim, ülkem, milletim, beşerim ve gençlerim için de uygun görmem. Biz bu tıp davranışları gençlerimizi özendirici duruma getirmemeliyiz. Daha evvel de söz ettim. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Bu milletin ismi Türk milletidir. Bu milletin inancı İslam’dır ve Türk İslam inancına bağlıdır. elbette ki diğer etnik kökenden öteki dinden, mezhebi anlayıştan insanlarımız da var. Onlara da hürmet duyuyoruz, vatandaşlarımız var lakin bunların hepsinin bu milletin kıymetlerine inancına, kültürüne hürmet göstermesi lazım.”