Demirtaş deklare etti: Kürtler Mansur Yavaş’a oy verir mi?

Muqe

Global Mod
Global Mod
Silivri Cezaevi’nde tutukluluğu süren eski HDP Eş Genel Lideri Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve adaylığı bir müddetdir Millet İttifakı’yla anılan Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mahsur Yavaş ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Demitaş, avukatları aracılığı ile “Kürtler Mansur Yavaş’a oy verir mi?” sorusunu yönelten gazeteci Candaş Tolga Işık’a cumhurbaşkanı adayının isimden çok unsurlara bağlı olup olmadığına bakılacağını ve kendisinin de aday adayı olduğunu belirtti.

Demirtaş, açıklamasında şu tabirleri kullandı:

“HDP’nin Eylül 2021’de deklare ettiğı tavır dokümanını kabul eden o prensipleri uygulama kapasitesi, niyeti, samimiyeti olan ve kazanabilecek bir adayı destekleyebiliriz. Biz cumhurbaşkanı adaylığında isimden çok prensiplere bağlı olup olmayacağına bakarız.

Ayrıyeten gelişmelere bakılırsa partimiz karar alırsa beni de aday gösterebilir lakin ben o tarihe kadar hala siyasi yasaklı ve hapisteysem bir aday lehine çekilme de gündeme gelebilir. Bunların hepsi ihtimaldir, günü geldiğinde kıymetlendirilir, tartışılır. elbetki Millet İttifakı kendi adayını kendi belirleyecektir, isim noktasında bizim kendilerine bir dayatmada bulunmamız kelam konusu olamaz. Lakin şayet ki aday geniş kesitlerin de ortak adayına dönüşecekse bu durumda adayı belirlerken bu kriterleri göz önüne alacaklardır diye düşünüyorum, isim noktasında bugün rastgele bir fikir beyan etmem gerçek olmaz.

Fakat ben şahsen Ekrem Bey’i de takip etmeye çalışıyorum, tüm baskılara karşın elinden geldiğince hizmet etmeye, başarılı olmaya çaba ediyor. Olabildiğince kucaklı olmaya çaba ediyor, Anadolu’da toplumsal karşılığı da olduğunu nazaranbiliyorum.

Özel olarak bu isimleri sorduğunuz için bunu belirtiyorum yoksa adaylık konusunda Millet İttifakı kendi sonucunı kendisi verecek. Bekleyip goreceğiz lakin ben hala aday adayıyım, savımı koruyorum.”