Davutoğlu’ndan öğretmenlere polis müdahalesine reaksiyon

Muqe

Global Mod
Global Mod
Özel Kesim Öğretmenleri Sendikası, özlük haklarının güzelleştirilmesini talep etmek için dün Ankara’da toplandı. Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğretmenlere polis müsaade vermedi ve biber gazı ile müdahale etti. Kimi öğretmen ve avukatlara gözaltı yapıldı.

Söz konusu müdahale toplumsal medyada #ÖğretmenlerGözaltında etiketi ile gündem oldu, reaksiyonlar ise peş peşe geldi.

‘ÖĞRETMENLİĞİN KUTSİYETİNDEN NASİPSİZ OLANLAR’

Gelecek Partisi Genel Lideri Davutoğlu da polisin öğretmenlere sert müdahalesini eleştirdi ve toplumsal medya hesabından şu bildirisi paylaştı:

Değerli meslektaşlarım, hakkınızı ararken şiddet uygulayanlar ve o talimatı verenler öğretmenliğin kutsiyetinden nasipsiz olanlardır.

Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” kelamını lisanlarına dolayanlar sebep olduklarından utanmalı!

#ÖğretmenlerGözaltında

Değerli meslektaşlarım, hakkınızı ararken şiddet uygulayanlar ve o talimatı verenler öğretmenliğin kutsiyetinden nasipsiz olanlardır.

Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” sözünü dillerine dolayanlar sebep olduklarından utanmalı!#ÖğretmenlerGözaltında

— Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) August 30, 2022