Bilgisayardan Uygulama Nasıl Silinir Windows 10 ?

Muqe

Global Mod
Global Mod
Windows 10 Bilgisayardan Uygulama Nasıl Silinir?

Windows 10 işletim sistemi kullanan bir bilgisayar kullanıcısı olarak, zaman zaman gereksiz veya istenmeyen uygulamaları kaldırmak isteyebilirsiniz. Bu yazıda, Windows 10'da bir uygulamayı nasıl sileceğinizi adım adım açıklayacağım. Bu işlem oldukça basit ve kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.

1. Başlat Menüsünü Açın

İlk adım olarak, Windows 10'daki Başlat menüsünü açmanız gerekmektedir. Bunun için ekranda genellikle sol alt köşede bulunan Windows logosuna tıklamanız yeterlidir. Başlat menüsü açıldığında, arama çubuğuna "Denetim Masası" yazarak Enter tuşuna basın. Alternatif olarak, Başlat menüsünde bulunan "Ayarlar" simgesine tıklayarak Ayarlar uygulamasını da açabilir ve ardından "Uygulamalar" sekmesine geçebilirsiniz.

2. Denetim Masası veya Ayarlar Uygulamasını Açın

Denetim Masası'nı veya Ayarlar uygulamasını açtıktan sonra, bir sonraki adım, "Programlar ve Özellikler" bölümünü bulmaktır. Denetim Masası'nı kullanıyorsanız, bu seçenek genellikle "Programlar" altında bulunur. Ayarlar uygulamasını kullanıyorsanız, "Uygulamalar" sekmesine geçerek aynı işlemi yapabilirsiniz.

3. Kaldırmak İstediğiniz Uygulamayı Bulun

"Programlar ve Özellikler" veya "Uygulamalar" bölümüne geçtikten sonra, bilgisayarınızdaki yüklü tüm uygulamaların bir listesini göreceksiniz. Bu listeden kaldırmak istediğiniz uygulamayı bulun. Uygulamalar alfabetik olarak sıralanmış olabilir, bu yüzden aradığınız uygulamayı bulmak için sayfayı aşağı doğru kaydırmanız gerekebilir.

4. Uygulamayı Kaldırın

Kaldırmak istediğiniz uygulamayı bulduktan sonra, üzerine tıklayın ve ardından "Kaldır" veya "Kaldır/Değiştir" gibi bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneği tıkladığınızda, bir onay iletişim kutusu belirecektir. Uygulamanın kalıcı olarak kaldırılmasını onaylamak için "Evet" veya "Kaldır" düğmesine tıklayın.

5. Gerekli İşlemi Tamamlayın

Uygulamanın kaldırılması için bilgisayarınızın yönergelerini izleyin. İşlem genellikle birkaç saniye veya dakika sürecektir, bu süre zarfında bilgisayarınızda başka bir şey yapmamaya özen gösterin. Uygulama başarıyla kaldırıldığında, bir onay iletişim kutusu belirecektir.

6. Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın (Opsiyonel)

Bazı durumlarda, bir uygulamanın tamamen kaldırılması için bilgisayarınızın yeniden başlatılması gerekebilir. Bu durumda, bilgisayarınızı yeniden başlatarak işlemi tamamlayın.

Bu adımları takip ederek, Windows 10'daki bilgisayarınızdan istenmeyen uygulamaları kolaylıkla silebilirsiniz. Bu yöntem, bilgisayarınızı temiz ve düzenli tutmanıza yardımcı olacaktır.