Bahçeli’nin ‘Ulaşıma artırım yapanlar zillettendir’ açıklamasına İmamoğlu’ndan cevap

Muqe

Global Mod
Global Mod
İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ve birlikteindeki heyetle birlikte yeni metrobüs araçlarının test sürüşüne katıldı. İmamoğlu, test sürüşünün akabinde gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

ARACINI KAÇA DOLDURDUĞUNU AÇIKLASIN

MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’nin “İstanbul’da ulaşıma yüzde 40 artırım yapanlar, zillettendir” açıklamaları ile ilgili soruya karşılık veren İmamoğlu “Ne yazık ki üzücü bir yorum olmuş. Karşılık versem mi, vermesem mi? Şöyle diyeyim: Saygıdeğer Genel Lider Sayın Bahçeli’nin benim bildiğim kadarıyla klasik araç koleksiyonu var.

Klasik araçları epeyce sever ve orta ara bindiğini de biliyorum basından takip ettiğim kadarıyla. 4-5 ay evvel o araçlarından rastgele birinin deposunu kaça doldurduğunu ve bugünlerde kaça doldurduğunu da açıklarsa, bence daha objektif, daha vicdanlı bir açıklama olur diyeyim. O kadar diyeyim yani. Öbür bir şey demek istemiyorum” tabirlerini kullandı.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NA KARŞILIK: BEYEFENDİ İNCİNMİŞ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun kendisine açtığı 250 bin liralık manevi tazminat davası hakkında da açıklama yapan İmamoğlu;

“Beyefendi incinmiş; o denli diyeyim. İstanbul halkına ve İstanbul’a dair kelamlarına dikkat edecek. Benim söylemiş olduğim her şey muhakkaktır, doğrudur. Kendisi hakkında olan süreçleri tanımlamıştır. Kişilik haklarına asla bir müdahale yok. Sayın Bakan, Ulaştırma Bakanlığı nazaranvini yapsın. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili süreçlere müdahil olmasın; işine baksın.

Onun işiyle ilgili hudutları var. Bize müdahale ettiği an, yanıtını alır. Haddini bilmezse de biz, haddini bildirecek karşılıkları, 16 milyon insanın hakkı ismine veririz. Bizim söylemiş olduğimiz kelamlar, o hakkında açılan soruşturma talebimiz, hepsi ortadadır. Daha evvel kendisiyle ilgili basındaki bütün bilgi, doküman ve paylaşımlara yasak koydurma sonucunı-bana bakılırsa yordama uygun olmayan bir formda sonucunı aldırtmışlardı- ben yeniden hatırlattım. ‘Yok zimmet değildi’ falan… Gerçek; zimmet değildir, ihaleye fesat karıştırmaktır. Olabilir. Birbirinden daha az ya da daha fazlaca cürüm tanımı değildir. Lakin evraklar, kanıtlar nettir. Hakkında savcılığa iletilmiş kabahat duyurusu, dava süreci vardır. Bunları beyan ettik. hiç bir biçimde açtığı tazminat davasıyla ilgili mesnet oluşturacak bir telaffuzum olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

TÜRKİYE’DE TEK ULAŞIM ARTIRIMI YAPAN İBB DEĞİLDİR

İBB Meclisi’nde Cumhur İttifakı’nın toplu taşımada öğrenci indirimi ile ilgili verdiği teklif ile ilgili soru üzerine İmamoğlu, şöyleki dedi:

Türkiye’de tek ulaşım artırımı yapan belediye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi değildir. Bilhassa öğrenci ulaşımı bakımından, Türkiye’nin en ucuz ulaşım imkanı sunan belediyelerinin başında geliyoruz. Ve Türkiye’de ortasında, Millet İttifakı’nın da olan, Cumhur İttifakı’nın da olduğu da belediyeler artırım yapmıştır.

Bütün bu süreçleri bilen, İstanbul’daki popülizmin Nirvana’sını bu kente yaşatan arkadaşların bir kısmının ortaya koyduğu kelamım ona bu dahiyane fikir, kelamım ona öğrencilere katkı sunma düzgünlüğünü düşündüğü arkadaşlar; yapılan artırımın İBB tarafınca sübvanse edilmesini istiyor. Pekala madem öğrenciyi fazlaca düşünüyorsunuz; öğrenciyi yalnızca İBB’nin yaptığı artırım mı etkilemiş?

Örneğin diyebilirsiniz ki; bu biçim öğrencisi olan hanelere, BOTAŞ karar alır, Güç Bakanlığı karar alır, İGDAŞ faturalarında özel bir uygulama getirir. Elektrik faturalarına da özel bir uygulama getirir.

Yani bugün dört katı elektrik faturası ödüyor bu meskenler. Samimiyetsiz, büsbütün popülist bir akılla yapılmış bir açıklama ve üzerinden verilmiş bir önerge. Öğrencilerimizi aldatmaya çalışıyorlar. Öğrencilerimizin zekası, onları epeyce şeyle katlar. Onun için biz, her şeye karşın doğruyu yapmaya devam edeceğiz.