Ali Daei, Michael Preetz, Gabor Kiraly – efsanelerin büyük buluşması planlanıyor

Ethereum

New member
Geçtiğimiz Pazar günü Fabian Drescher, Hertha BSC profesyonelleri adına hat-trick yapamadı. Anne Noske, Hertha'nın genç kadın takımını Regionalliga Nordost sıralamasında zirveye taşıyamadı ama ikisi de büyük zaferleri kutladılar ve Ha-Ho-He bağırışlarıyla alkışlandılar. Rakiplerine karşı büyük bir farkla genel kurulda başkan ve başkan yardımcısı olarak seçimi kazandılar. Daha sonra ikisine de özel bir soru sordum. “Hertha'nın Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem FC Barcelona'ya karşı oynadığı meşhur sis maçında neredeydin?”

Sebebi: Bu düelloyu çevreleyen sis perdesi bir kez daha kalkıyor. Hertha BSC, Cumartesi günü Olimpiyat Stadı'nda ikinci lige yeni yükselen SSV Ulm ile karşılaştığında, baş antrenör Jürgen Röber'in Hertha takımının Luis Figo, Patrick Kluivert ve Pep Guardiola yıldızlarının etrafında Katalanlarla karşılaştığı gün tam 25 yıl önce olacak. gol attı ve skoru 1-1'e çıkardı. Ve inanılmaz derecede yoğun siste; Pres kutusundan neredeyse hiçbir şey görünmüyordu ve kesinlikle üst halkadan da görülmüyordu. Hakem Levnikov'un çok görüp görmediği bilinmiyor.

O sırada Başkan Fabian Drescher doğu kıvrımında duruyordu.

O sırada Fabian Drescher bugünkü doğu virajı olan R Blok'ta duruyordu. Şunları hatırlıyor: “Kai Michalke'nin gol attığını görmedim. Sadece topun Barça'nın ağlarında hareket ettiğini gördüm ve tezahürat yaptım.” Anne Noske bir arkadaşıyla stadyumdaydı. Hertha'nın başkan yardımcılığındaki ilk kadın, “M Blok'ta onuncu sıradaki koltuklarımız şu ana kadar öndeydi ve hiçbir şey görmedik” dedi. Noske, “Sadece ikinci yarıda kullanılan kırmızı topu hatırlayabiliyorum” diyor. “Hedefleri ancak hayal edebiliyorduk”

Efsanevi maçta yönetim kuruluna yeni seçilen Knut Beyer de oradaydı. “Mavi Beyaz Stadyum” girişiminin önde gelen yüzü olarak bilinen Beyer, biraz belirsiz bir şekilde şunları söylüyor: “Yani aslında Hertha'mızın golünü gördüm çünkü sis perdesi bir an için geçirgendi. Ama belki de sadece hayal ettim…”

Gelecek cumartesi, kulüp eski Hertha profesyonellerini (onlara kahraman diyebilirsiniz) 25. yıl dönümüne davet etti. Efsanevi hayalet oyunu, kaprisli hava koşulları nedeniyle maksimum konsantrasyon ve her şeyden önce oyunculardan iyi bir görüş gerektiriyordu. O dönemde Hertha'da oynayan isimler: Gabor Kiraly, Marko Rehmer (72. Sixten Veit'ten), Dick van Burik, Eyjölfur Sverrisson, Kostas Konstantinidis, Andreas Schmidt, Andreas Thom, Kai Michalke (87. Hendrik Herzog'dan), Dariusz Wosz, Ali Daei ve Michael Preetz.

Yalnızca bu takımdaki profesyonellerin toplam 495 uluslararası maçı var! İnanılmaz bir deneyim zenginliği. Herkes futbola farklı şekillerde sadık kaldı. Birkaç örnek ister misiniz? Kaleci, Macaristan'ın Szombathely kentinde kendi “Kiraly Spor Merkezini” işletiyor, Van Burik uzun süredir oyuncu menajeri olarak çalışıyor, Konstantinidis Yunanistan Futbol Federasyonu'nun teknik direktörüydü, Daei ve Sverrisson bir zamanlar İran ve İzlanda'da milli antrenör olarak çalışmıştı. Preetz, MSV Duisburg'un spor direktörüdür; Herzog, uzun yıllardır Hertha profesyonelleri için forma yöneticisi olarak çalışmaktadır.

O zamanki kadroda Pal Dardai'den Christian Fiedler'a kadar 13 profesyonel daha vardı ve hepsinin Cumartesi günü birbirlerine anlatacak çok şeyi olacak. Belki de İbrahim Maza, Marton Dardai ve Florian Niederlechner'in etrafındaki mevcut Hertha topluluğu, geçmişin büyükleriyle bira içip onların deneyimlerinden ilham almalı. Hertha şu anda Şampiyonlar Ligi'nden kilometrelerce uzakta ama kesinlikle Bundesliga'ya yükselmeyi hedeflemeli. Bu, 1997 yılında Röber'in teknik direktörü altında başarıldığında, takım yalnızca iki yıl sonra birinci sınıfa yükseldi…