Alanya Belediyesi, gereksinim sahiplerine bağışlanan ikinci el kıyafetleri sattı

Muqe

Global Mod
Global Mod
MHP’li Alanya Belediyesi’nin, ilçede bulunan 276 giysi kumbiçinde toplanan ikinci el dokuma mamüllerini ihaleyle AJ International Group İthalat İhracat Sanayi Limited Şirketi’ne verdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine bakılırsa; üç yıllık ihalenin bedelinin 580 bin TL olduğu açıklandı. İhalenin kontrol kurulları raporlarına da yansıdığını söyleyen CHP Alanya Belediye Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, mevzuyla ilgili “Yurttaşların muhtaçlık sahiplerine verilmek üzere belediyeye ilişkin giysi kumbaralarına bağışladığı kıyafetlerin yüzde 80’i, 20 Mayıs 2021 tarihinde bu şirket satıldı. Firma, kumbaralardan toplanan kıyafetlerin yaklaşık yüzde 20’sini Alanya Belediyesi’ne ilişkin Gönül Pınarı Mağazası’na veriyor” diye konuştu.

‘MİLLİ İKTİSADA KAZANDIRIYORUZ’

Zavlak, şu tabirleri kullandı:

“Kumbaradaki giysileri toplayan işçi ve belediye logolu araçlar şirkete ilişkin. Nisan ayı belediye meclis toplantısında, Alanya Belediye Lideri Adem Murat Yücel’e, insanların manevi hislerle bağışladığı ve muhtaçlık sahiplerine gittiğini bildiği kıyafetlerin, bir şirkete ticari faaliyetle ihale edilmesinin üzücü olduğunu, derhal iptal edilmesi gerektiğini söylemiş oldum. Yücel de ‘Günde 100-200 kesim gidiyor. Ulusal iktisada kazandırıyoruz’ cevabını verdi.”

‘KIYAFETLERİNİ BIRAKAN ALANYALILAR DUURMDAN ŞİKAYETÇİ’

Kumbaraya bağış için kıyafet bırakan Alanyalıların da durumdan şikâyetçi olduğunu tabir eden Nazmi Zavlak, “İnsanların yardımlaşma hissiyle bağışladığı giysilerin ranta dönüştürülmesi hakikat değil. Alanya halkı ismine bu mevzuyu meclis gündemine taşıdım lakin vicdanları rahatlatıcı bir karşılık alamadım” dedi.

‘EKONOMİYE KAZANDIRIYORUZ, TIPKI ÇÖP ATIĞI GİBİ’

Tezlere cevap veren MHP’li Belediye Lideri Adem Murat Yücel ise kendisini “Gönül Pınarı’nda giysi koyacak yerimiz yok. Biz iktisada kazandırmak için 276 noktada bunu topluyoruz. aslına bakarsan devletin sıfır atık ile ilgili projesi var. her insanın kıyafeti toplanıyor ve ulusal iktisada kazandırılıyor. Birebir çöp atığı gibi” kelamlarıyla savundu.