1995 yılının sevilen Microsoft aracı, ortadan geçen 27 yılın akabinde geri döndü

semaver

New member
birinci vakit içinderda 1995’te piyasaya sürülen Microsoft’un üç boyutlu Movie Maker’ı uzun müddettir emekliliğinin tadını çıkarıyordu. Lakin şaşırtan bir biçimde, 27 yıllık uzun bir ortadan daha sonra kaynak kodunun özgür bırakılması yardımıyla eski yazılıma artık yeni bir hayat mühleti verildi.

Hey friends – we've open sourced the code to 1995's Microsoft 3D Movie Maker https://t.co/h4mYSKRrjK Thanks to @jeffwilcox and the Microsoft OSS office as well our friends in legal and those who continue to put up with me being a nudzh. Thanks to @foone for the idea! Enjoy. https://t.co/6wBAkjkeIP

— Scott Hanselman
🇺🇦
(@shanselman) May 4, 2022


üç boyutlu Movie Maker kaynak kodunun hür bırakılması, yakın vakitte yazılımın kaynak kodunu yakalama ve özgür bırakma konusundaki muvaffakiyetlerini ilan eden yazılım büyücüleri Foone, Scott Hanselman ve Jeff Wilcox yardımıyla gerçekleşti. Yazılım, uzun bir ortadan daha sonra bir kere daha dijital ortama döndüğü için, yazılımı Windows 11’de çalıştıran kullanıcılar, karakterleri ve sahne öğelerini önce oluşturulmuş üç boyutlu ortamlara yerleştirerek bir kere daha “dehşetli” üç boyutlu sinemalar oluşturabilirler.

Müzik yapmak isteyen kullanıcılar, animasyonlu üç boyutlu sinemalarına hareketler, ses efektleri, müzik, metin, konuşma ve özel efektler de ekleyebilirler.

Kaynak kodu aracılığıyla kullanıma sunulan bu eski yazılımı kullanmayı sahiden planlayıp planlamadığınızı bilemiyoruz. Lakin bunun Microsoft ve Açık Kaynak Programları Ofisi tarafınca memnuniyetle karşılanan bir haber olduğu inkar edilemez…